فهرست مطالب
ورزش درمانی چیست و برای درمان چه بیماری هایی مناسب است. خوب است بدانیم که ورزش درمانی از پایه های درمان بدون جراحی دیسک و سیاتیک، آرتروز زانو و حتی آسیب های ورزشی هست. حرکات اصلاحی یک عنصر حیاتی از یک برنامه ورزشی هستند که با هدف رفع عدم تعادل عضلانی، بهبود وضعیت بدنی و افزایش کارایی حرکتی کلی انجام می شود.
حرکات ورزشی در کلینیک دکترنوری به اغلب بیماران توصیه، تجویز و آموزش داده می شود. متخصص جراحی مغز و اعصاب، متخصص ارتوپدی یا ارتوپد و متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اغلب ورزش درمانی را توصیه و تجویز می کنند.
لازم به ذکر است که ورزش درمانی شامل فعالیت های بسیاری برای ترمیم و هم چنین ساخت نیروی فیزیکی است. در واقع هدف ورزش درمانی برای رفع بدون درد مشکل پیش آمده است. متخصص ورزش درمانی یک سری تمرین با توجه به بیماری و شرایط فرد در نظر می گیرد. یعنی دکتر ورزش درمانی با توجه به سابقه ی پزشکی فرد و توانایی هایی او یک برنامه ی ورزشی می نویسد تا فرد با انجام آن ها به نتیجه ی دلخواه برسد. در کلینیک ورزش درمانی تهران ورزش درمانی بصورت اصولی و متناسب با بیماری افراد و ویژگی های فردی آنها توصیه و آموزش داده می شود.
نکاتی درباره ورزش درمانی :
- برنامه ورزشی باید علاوه بر رفع نیاز های جسمی فرد نیاز عاطفی او را نیز حل کند.
- پزشک مورد نظر باید به مواردی هم چون اضطراب عملکردی، آسیب های قبلی حوادث و انگیزه ی فرد توجه کند.
- درمان باید بلافاصله بعد از شناسایی آسیب مورد نظر شروع شود.
اهداف ورزش درمانی
ورزش درمانی فعالیت های بدنی هستند که توسط متخصصان مراقبت های بهداشتی مانند فیزیوتراپیست ها برای کمک به بهبودی افراد از آسیب ها، مدیریت شرایط مزمن یا بهبود سلامت کلی بدن و درمان بیماری ها تجویز می شوند.
اهداف اولیه تمرینات درمانی عبارتند از:
1. کاهش درد و التهاب
2. بهبود دامنه حرکتی و انعطاف پذیری مفصل
3. تقویت عضلات و بهبود عملکرد فیزیکی کلی
4. افزایش تعادل و هماهنگی
5. بهبود و جلوگیری از آسیب بیشتر
انواع ورزش درمانی
1. کشش: به بهبود انعطاف پذیری و دامنه حرکت کمک می کند.
2. تمرینات تقویتی: به ایجاد قدرت و استقامت عضلات کمک می کند.
3. تمرینات تعادلی و حس عمقی: به بهبود تعادل، هماهنگی و کنترل عصبی عضلانی کمک می کند.
4. تمرینات هوازی: به بهبود تناسب اندام قلبی عروقی و استقامت کلی کمک می کند.
5. تمرینات آبی: در آب انجام می شود که می تواند حرکتی با ضربه کم و شناوری را فراهم کند.
حرکات اصلاحی
حرکات اصلاحی نوعی تمرین بدنی است که هدف آن رفع و اصلاح عدم تعادل عضلانی، وضعیت نامناسب و اختلالات حرکتی است. هدف از تمرینات اصلاحی بهبود مکانیک کلی بدن، کاهش خطر آسیب و افزایش عملکرد فیزیکی است.
گنجاندن تمرینات اصلاحی در تمرینات روزانه می تواند به طور موثری از آسیب ها جلوگیری کند، عملکرد ورزشی را افزایش دهد و سلامت و تحرک طولانی مدت مفاصل را حفظ کند. حرکات اصلاحی کمر برای رفع کمر درد و دیسک کمر موثر و مفید هستند.
در اینجا برخی از جنبه های کلیدی حرکات اصلاحی آورده شده است:
1. شناسایی عدم تعادل عضلانی: تمرینات اصلاحی اغلب با ارزیابی برای شناسایی نقاط ضعف، سفتی یا عدم تعادل در بدن شروع می شود.
2. فعال سازی عضلات کم کار: تمرینات برای فعال و تقویت عضلاتی طراحی شده اند که به دلیل عدم تعادل عضلانی کم تحرک یا مهار شده اند.
3. انعطاف پذیری و تحرک: تمرینات اصلاحی ممکن است شامل تمرینات کششی و تحرکی برای بهبود دامنه حرکتی و عملکرد مفصل باشد.
4. کنترل عصبی عضلانی: تمرینات بر بهبود هماهنگی و کنترل ماهیچه ها تمرکز می کنند و به الگوهای حرکتی بهتر اجازه می دهند.
5. پیشرفت در تمرین : تمرینات اصلاحی اغلب به شیوه ای پیشرونده ساخته می شوند و با تمرینات پایه شروع می شوند و به تدریج پیچیدگی یا شدت را افزایش می دهند.
ورزش درمانی بیماری ها
نشان داده شده است که حرکات ورزشی یک درمان موثر برای انواع شرایط سلامت جسمی و روانی است. ورزش می تواند به بهبود تناسب اندام قلبی عروقی، قدرت عضلانی و انعطاف پذیری کمک کند و همچنین علائم بیماری هایی مانند افسردگی، اضطراب و درد مزمن را کاهش دهد. درگیر شدن در فعالیت بدنی منظم همچنین می تواند خلق و خوی را تقویت کند، سطح انرژی را افزایش دهد و بهزیستی کلی را بهبود بخشد. خواه پیاده روی سریع، شنا یا یوگا باشد، گنجاندن ورزش درمانی در برنامه روزانه فرد می تواند به مزایای سلامتی قابل توجه و ماندگاری منجر شود.
همانطور که اشاره کردیم؛ هدف اصلی ورزش درمانی کاهش درد و بهبود اختلالات موجود در مفاصل و عضلات است. هدف بعدی آن بهبود دامنه حرکتی بیمار است. در این روش درمانی ابتدا پزشک معالج برای بیمار یک فرآیند درمانی شامل حرکات و تمرینات ورزشی در نظر می گیرد. که با انجام این تمرینات، دردهای بیمار کاهش می یابد و دامنه حرکت او بهتر می شود.
ورزش درمانی برای بیماری های زیر مفید هست
- درد شانه
- بیرون زدگی دیسک
- کمردرد
- سیاتیک
- تنگی کانال نخاعی
- درد آرنج و مچ دست
- آتروز زانو
- درد در ناحیه کشکک زانو
- انحراف ستون فقرات
- پوکی استخوان
- پیشگیری از پیشرفت آرتروز مفاصل
- جلوگیری از ابتلا به دردهای عضلانی و مفصلی
در دوره نقاهت پس از جراحی مفاصل ورزش درمانی می تواند به کمتر شدن عوارض بعد از عمل و بازگشت هرچه سریعتر شما به زندگی عادی کمک کند.
فواید ورزش درمانی
به طور کلی ورزش برای بدن حتی برای افراد سالم، مفید و ضروری است. اما برای افراد مبتلا به یکی از موارد زیر،درمانی ایمن و بدون عوارض است که اثر بخشی آن به اثبات رسیده است. پس اگر به یکی از مشکلات زیر مبتلا هستید، پیشنهاد می شود ورزش درمانی تحت نظارت پزشک را در برنامه خود قرار دهید:
- درد در ناحیه پا، کمر و یا گردن
- ضعف عضلات کمر، پا، لگن، گردن و یا عدم تعادل عضلانی
- محدودیت دامنه حرکتی
- احساس ضعف در مفاصل زانو، کمر
مشکلات و اختلالات اسکلتی و عضلانی، روی سبک زندگی شما تاثیر نامطلوبی خواهد گذاشت. این مشکلات دامنه حرکتی شما را هم تحت تاثیر قرار می دهد. لذا این بیماری ها باید هرچه سریعتر توسط پزشک درمان شود.
جالب است بدانید بر اساس آزمایشات انجام شده و اطلاعات گردآوری شده از سراسر جهان، بهترین متخصص ستون فقرات در تهران متوجه شده از هر چهار نفر، یک نفر در یکی از مراحل زندگی خود به مشکلات اسکلتی عضلانی مبتلا می شود. به همین دلیل درمان اختلالات این حوزه از موضوعات مهم پزشکی در دنیا به حساب می آید. ورزش درمانی برای بهبود بیماران، اهداف زیر را دنبال میکند:
- کاهش دردهای ادامه دار عضلات و مفاصل
- بهبود دامنه حرکتی و افزایش توانایی حرکت
- بهبود کیفیت زندگی
- پیشگیری از شکستگی و تحلیل رفتن استخوان
- پیشگیری از پوکی استخوان
تمرین درمانی چه مزایایی دارد؟
قطعا می دانید که نام ورزش کنار هر چیزی بیاید تاکیدی بر داشتن مزیت آن است؛ شایان ذکر است که ورزش درمانی مزیت های متفاوتی برای افرادی که به تازگی جراحی کرده اند و حرکت اندام های آن ها محدود شده است یا هر فرد دیگری که در عملکرد عضلانی ضعف دارند ارائه می شود.
- بازیابی آسیب های مربوط به ورزش: گاهی اوقات تمرینات سنگین و اشتباه آسیب های جدی به ورزشکاران وارد می کند که بخش زیادی از این مشکلات با کمک طب فیزیکی از بین می رود.
- ریکاوری بعد از سکته : سکته مغزی یکی از بزرگ ترین مشکلاتی است که ممکن است گریبان هر فردی را بگیرد متاسفانه سکته مغزی حرکت اندام ها را محدود و کم می کند و ورزش درمانی می تواند بخش های آسیب دیده را ترمیم کند و حرکات فرد را بهبود بخشد.
- از بین بردن درد: اگر از درد های مفصلی رنج می برید ممکن است انجام یک سری تمرینات برای شما دردناک باشد اما اگر این تمرینات را به صورت منظم و جدی انجام دهید می توانید میزان درد خود را کم کنید و اجازه ی بازگشت به آن ندهید.
- کنترل بیماری قلبی: افرادی که از بیماری قلبی و ریه رنج می برند می توانند با تمرکز بر تنفس و انجام مرتب تمرینات بیماری قلبی خود را کنترل کنند.
ورزش درمانی شامل چه چیز هایی می شود
این درمان شامل تمرینات بهم پیوسته و منظمی که انجام آن ها در کنار یک دیگر موثر است.
- تمرینات انعطاف پذیری: این تمرینات برای بالا بردن انعطاف فرد بیش تر روی حرکات و کشش تمرکز دارد.
- تمرینات استقامتی: این نوع تمرین برای بالا بردن استقامت عضلات برای طولانی مدت استفاده می شود.
- تمرینات قدرتی: این تمرین ها نیز برای بیش تر شدن قدرت مناسب هستند.
- تمرینات تعادلی: این تمرینات برای این که تعادل فرد را بیش تر کنند بر مرکز ثقل تاکید می کند.
البته ارزیابی عملکرد حرکتی نیز شامل ورزش درمانی می شود که پزشک به طور مفصل درباره ی تمام این ها با شما صحبت می کند.
ورزش سیاتیک
در واقع می توان گفت که سیاتیک یک اصطلاح برای درد پا، سوزن سوزن شدن و یا بی حسی در نقاط مختلف پا است؛ ریشه ی این بیماری وارد شدن آسیب به ریشه های عصب سیاتیک است که در ستون فقرات کمر قرار دارد و درد زیادی را ایجاد می کند؛ افرادی که درد کم تری دارند می توانند با مصرف دارو های ضد التهاب و حرکات ورزشی درد خود را کم کنند اما اگر زمان و هم چنین شدت بیماری بیش تر شود درمان کمی متفاوت تر می شود. ما در این بخش تعدادی ورزش برای درمان سیاتیک را برای شما توضیح می دهیم.
تمرینات
- کشش زانو تا سینه: برای انجام این تمرین باید روی فرش و یا تشک دراز بکشید و بالشتکی کوچک را زیر سر خود بگذارید زانو های خود را خم کنید و پاهایتان را به اندازه باسن باز کنید، بالا تنه خود را نگه دارید و چانه خود را روی قفسه سینه بگذارید. در مرحله ی بعد زانو سمت راست را به سمت سینه خم کنید و سپس آن را با دو دست خود بگیرید و تا ۳۰ ثانیه در این وضعیت بمانید و بار دیگر به سراغ زانوی سمت چپ بروید و این تمرینات را ۳ بار انجام دهید. درمجموع دست زیر زانو باشدبهتر هست بخصوص وقتی آرتروز زانو هم داشته باشید.
- خم شدن به پشت : برای انجام این تمرین ابتدا باید روی شکم دراز بکشید و آرنج های خود را کنار پهلو های خود بگذارید و گردن خود را صاف نگه دارید به گونه ای که نگاهتان رو به زمین باشد و بعد از آن گردن را صاف نگه دارید و بالا تنه خود را عقب بکشید و به پشت خود قوس دهید و حدود ۱۰ ثانیه در همین حالت بمانید و این کار را ۸ تا ۱۰ بار انجام دهید.
ورزش برای جا انداختن دنبالچه
باید خدمتتان عرض کنیم که این درد بیش تر در انتهای ستون فقرات است که بین پاها و استخوان خاجی پخش می شود. درد دنبالچه یا کوکسیدینیا یک بیماری شایع است که باعث ناراحتی در استخوان کوچک و مثلثی شکل دنبالچه در پایین ستون فقرات میشود. درد دنبالچه بیشتر در زنان دیده می شود. زمین خوردن و یا ضربه، زایمان طبیعی و شکسته شدن دنبالچه از عوامل بروز آن هستند. معمولا پزشک با توجه به شرایط علاوه بر جا انداختن دنبالچه ورزش و بالشتک دنبالچه هم برای کم کردن درد فرد تجویز می کند. معمولا مواردی هم چون ماساژ های خود بیمار بعد از دیدن آموزش های لازم، استفاده از بالشتک دنبالچه، ورزش های مناسب، جا انداختن و تزریق راه حل های رفع این مشکل هستند و اگر وضع خیلی خراب تر شود پزشک مجبور به جراحی می شود.
- اسکات بدون وزنه می تواند موجب تقویت برخی عضلات شود و عملکرد آن ها را بهبود بخشد سعی کنید این کار را چندین بار انجام دهید تا نتیجه بخش باشد.
- تمرینات شکمی نیز برای حل این مشکل بی تاثیر نیستند؛ شما با این تمرینات می توانید عضلات شکم خود را منقبض کنید. در این تمرین باید زانو های خود را خم کنید تا عضلات شکم منقبض شوند و سپس آن ها را آزاد کنید.
- تمرینات کششی نیز مفید هستند. برای این حرکت باید دمر بخوابید و آرام سر و سینه ی خود را بلند کنید و چند ثانیه در این حالت بمانید و این حرکات را چندین بار تکرار کنید.
ورزش پای پرانتزی
درمان پای پرانتزی یکی از بزرگ ترین معضلات در پا است که اصلا هم فرقی نمی کند که اندازه ی آن چه قدر باشد. برای ایجاد پای پرانتزی دلایل زیادی وجود دارد. عواملی مثل نحوه ی قرار گیری جنین در رحم مادر، مشکلات تغذیه، وراثت، کمبود ویتامین دی و یا حتی شکستگی موجب بروز این مشکل می شوند. ورزش درمانی پای پرانتزی این گونه است که بیش تر تمرکز روی تقویت زانو و بهتر کردن قدرت عضلانی مثل عضلات همسترینگ، چهار سر ران، ساق پا و عضلات سرینی است. برای حل این مشکل ابتدا باید به پزشک مراجعه کنید و اگر پزشک ورزش خاصی را به شما پیشنهاد کرد دیگر تمرینات خود را کنار بگذارید و آن را تکرار کنید اما عموما این حرکات شامل موارد زیر هستند.
انجام تمرینات
- اسکات؛ اسکات نقش مهمی در تقویت عضلات پا و زانو دارد. اگر در این کار آماتور هستید می توانید از یک صندلی کمک بگیرید و روی آن بنشینید و سپس از روی آن بلند شوید و سر پا بایستید. برای راحت تر کردن کار خود می توانید از صندلی بلند استفاده کنید.
- لانژ: حرکات لانژ می تواند به طور چشم گیری عضلات زانو را تقویت کند؛ علاوه بر آن می توانید با تمرینات لانژ لگن و ران خود را تقویت کنید. برای انجام آن باید بایستید و پا های خود را به اندازه شانه های خود باز کنید، یک پا را جلو و آن یکی را عقب بگذارید باسن خود را پایین بیاورید و زانو ها را خم کنید اما این زانو ها نباید از انگشت های پایتان جلوتر بروند.
- بالا بردن پا از پهلو: این تمرین عضله های چهار سر ران و داخل ران را تقویت می کند. برای این تمرین باید پای خود را خم کنید و پای خود را بالا ببرید و آن را تا شانه ببرید و سپس پای خود را عوض کنید.
- کشش های قوس کوتاه: در این تمرین به یک توپ نیاز دارید؛ روی زمین دراز بکشید. توپ را زیر پای خود بگذارید و پای خود را صاف کنید و مقداری صبر کنید و این کار را برای پای دیگر انجام دهید.
ورزش زانو
معمولا ورزش های زانو برای پارگی مینیسک زانو بسیار مفید است. آرتروز زانو هم یکی از مهمترین و شایعترین بیماری هایی هست که ورزش درمانی در آن بسیار مفید و موثر هست تمریناتی که پزشک برای شما توصیه می کند و یا این که به شما کمک می کند آن ها را انجام دهید قطعا کمک شایانی به کاهش درد شما و هم چنین کم کردن التهاب زانوی شما می کند. شما می توانید از متخصص زانو در تهران و یا مربی ورزش خود بخواهید این تمرینات را به شما آموزش دهد. فیلم کامل ورزش های زانو در سایت دکتر نوری قابل مشاهده هست.
تمرین درمانی برای اسکولیوز
برای رفع این مشکل تمرینات زیادی وجود دارد که ما به خاطر کمبود وقت تنها می توانیم به تعدادی از آن ها بپردازیم. برای این ورزش باید ابتدا وضعیت بیمار بررسی شود. اگر از بیماری اسکولیوز رنج می برید می توانید با کمک این تمرینات و تمرکز بر روی تنفس خود ظرفیت ریه های خود را بالا ببرید. بالا رفتن ظرفیت ریه می تواند موجب فشار به قوس اسکولیوز شود در نتیجه نه تنها از پیشرفت این بیماری جلوگیری می شود بلکه بیماری نیز بهتر می شود.
- روی شکم دراز بکشید و از فردی درخواست کنید که باسن و کمر شما را نگه دارد. دست هایتان را پشت سرتان نگه دارید و تنه به سمت برجسته پشت بکشید.
- به حالت سجده بمانید به سمت جلو خم شوید. دست های خود را به جلو بکشید و کف دست های خود را روی زمین نگه دارید.
- روی تخت به پهلو دراز بکشید. از فردی بخواهید که باسنتان را نگه دارد. دستتان را به زمین نزدیک کنید، بهتر است که یک حوله زیر قسمت پشتی خود قرار دهید.
- با فاصله ی ۱۵ سانتی متری از دیوار بمانید. دست های خود را بالای سر نگه دارید و به طرف بالا بکشید و پاهای خود را نیز به زمین فشار دهید.
ورزش دیسک کمر
بیرون زدگی و فتق دیسک ستون فقرات وضعیتی است که در طی آن هسته دیسک از فضای بین مهره ای به داخل کانال نخاعی و یا سوارخ های بین مهره ای جابجا می شود. بیرون زدگی و فتق دیسک از علل شایع کمردرد و گردن درد است. کمردرد یکی از شایع ترین دلایلی است که افراد به پزشک مراجعه می کنند، حدود هشتاد درصد از جمعیت جهان در دوره ای از زندگی خود دچار کمردرد می شوند.
انجام ورزش دیسک
انجام صحیح ورزش کمر درد می تواند نقش مهمی در بهبودی شما داشته باشد. تمام تمرینات برای پارگی یا فتق دیسک را زیر نظر متخصص توانبخشی یا فیزیوتراپیست خود انجام دهید. تمرینات برای هر فردی با دیگری متفاوت باشد پس حتما برای انجام این نوع درمان به یک کلینیک ورزش درمانی معتبر مراجعه کنید.
ورزش های دیسک کمر نقش اساسی و بنیادین در درمان و پیشگیری کمردرد، دیسک کمر و سیاتیک دارند.
شاید برایتان سوال باشد که این ورزش ها چه بیماری ها و مشکلاتی را درمان میکند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم این ورزش ها معمولاً برای درمان دیسک کمر به کار میروند. ورزش های دیسک کمردر بهبود بیماریهایی مانند: سیاتیک، رگبهرگ شدن کمر، خشکی و گرفتگی عضلات کمر، دیسک کمر، تنگی کانال نخاعی، ساییدگی مهره کمر، آرتروز ستون فقرات، گودی کمر و قوز پشت یا کمر نیز میتوانند کمک کننده باشند.
ورزش گردن
بیرون زدگی و فتق دیسک ستون فقرات وضعیتی است که در طی آن هسته دیسک از فضای بین مهره ای به داخل کانال نخاعی و یا سوارخ های بین مهره ای جابجا می شود. بیرون زدگی و فتق دیسک از علل شایع کمردرد و گردن درد است. تمرین درمانی گردن برای کلیه دردهای گردنی مفید است. این تمرینات برای درمان آرتروز گردن، درمان فتق دیسک گردن، اسپاسم عضلانی و کشیدگی عضلات گردن تجویز میشود. رایج ترین تمرینات برای ناحیه گردن تلفیقی از حرکات کششی، تقویتی و هوازی است.
توانبخشی شانه با ورزش درمانی
مؤثرترین روش درمانی برای بهبود و درمان مشکلات مربوط به قسمت شانه، توانبخشی عضلات و ایجاد هماهنگی بین آنهاست. انجام منظم تمرینات توانبخشی شانه، به طور قطع میتواند برای درمان دردهای مرتبط با شانه و کمر مؤثر باشد.
نوع تمرینات برای بهبود درد بیمار به نوع آسیبدیدگی بستگی کامل دارد. شایعترین دردهایی که با ورزش درمانی میتواند بهبود پیدا کند، در رفتگی شانه، آرتروز شانه، شانه منجمد، پارگی و التهاب تاندون شانه هستند.
توانبخشی آرنج با ورزش درمانی
دردهایی که در ناحیه آرنج به وجود میآیند، معمولاً مربوط به آسیبهای ورزشی از جمله تنیس و گلف هستند. به همین دلیل به تمرینات ورزشی آرنج تنیس بازان و آرنج گلف بازان مشهور شدهاند. حرکاتی که برای تقویت توان کششی، انعطاف پذیری عضلات، بهبود استقامت و قدرت مفاصل این ناحیه هستند.
برای رسیدن به وضعیت قبل از آسیبدیدگی تمرینات ورزشی، تقویت آمادگی جسمانی در ناحیه آرنج انجام می گیرد. برای این هدف، تنظیم یک برنامه تمرینات منظم توانبخشی برای بهبود مفاصل و جلوگیری از آسیب مجدد بسیار میتواند کارآمد باشد.
تقویت مچ پا با تمرینات ورزشی
تمرینات توانبخشی مچ پا با هدف بازیابی توان حرکتی این مفصل بدون احساس درد انجام میشود. علاوه بر این، تمرینات مذکور باید بتواند تقویت عضلات اطراف مچ پا را به دنبال داشته باشد. چراکه تعدادی از مراجعه کنندگان برای دریافت برنامه تمرینات ورزشی مچ پا، ورزشکارانی هستند که هدفشان تقویت مچ پا برای شرکت مسابقات است.
ورزش درمانی و بیماریهای سیستم عصبی
تمرینات ورزشی ایروبیک و مبتنی بر یادگیری، میتوانند برای درمان بیماریهای سیستم عصبی مؤثر باشند. به نظر میرسد این ورزشها اثرات عمیقی بر سیستم عصبی افرادی که دچار سکته مغزی یا پارکینسون شدهاند، دارد. برنامههای توانبخشی شامل کار کردن با یک تیم درمانی شامل متخصص توانبخشی، فیزیوتراپ، متخصص کمر و متخصص ستون و فقرات است. تیم درمانی احتمالاً ترکیبی از تمرینهای مختلف و سایر تکنیکها را برای کمک به بازیابی اعصاب و عضلات شما توصیه میکند.
جمع بندی و سخن پایانی
ورزش یکی از درمانهایی است که با تشخیص پزشک برای درمان بیماریهای مفصلی و عضلانی تجویز میشود. به یاد داشته باشید که تجویز ورزش در بیماریهای مفصلی یا برخی مشکلات عضلانی، درست مثل تجویز دارو در بیماریهای دیگر است.
نوع و میزان ورزش، شدت و ملایمت آن توسط پزشک و پس از بررسی دقیق وضعیت بیمار و نوع آسیب دیدگی او مشخص میشود. انجام برخی تمرینها در یک بیماری منجر به بهبود و کاهش درد میشود درحالی که همان حرکات برای یک بیماری دیگر ممنوع است.
پس لازم است برای حصول نتیجه مطلوب حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید. برنامه درمانی یک بیمار مختص اوست و بر اساس شرایط خود او طراحی می شود. بنابراین تجویز یک نسخه کلی به بیماران برای انجام تمرینات ورزشی، صحیح نیست. مجموعه ویدئوهای ورزشی دکتر نوری را از طریق لینک زیر مشاهده نمایید.
بدون نظر