دکتر درمان سیاتیک در تهران | کلینیک تخصصی سیاتیکسیاتیک به دردی می گویند که از کمر شروع شده و به پایین پا انتشار می یابد. اغلب موارد یک طرفه هست و اکثرا در اثر بیرون زدگی دیسک کمر ایجاد می شود. درد عصب سیاتیک یا گرفتگی رگ سیاتیک از یک نقطه شروع  و به دیگر قسمت ها انتشار پیدا می کند. البته ممکن است فرد در قسمت ساق پا و یا ناحیه پا بیشتر دچار درد سیاتیک شود. اگرچه کمردرد و سیاتیک شایع و اذیت کننده هستند اما جای نگرانی نیست. در کلینیک درمان سیاتیک با بهترین دکتر تهران با علم و تجربه کافی در زمینه ستون فقرات، سیاتیک شما درمان می شود.

عصب سیاتیک به عنوان بزرگترین و طولانی‌ترین عصب بدن شناخته می شود که قسمت ابتدایی آن از ناحیه تحتانی ستون فقرات و مجاورت دیسک های پایینی کمر شروع می‌شود و به سمت استخوان های لگن و باسن ادامه دارد. زمانی که این عصب دچار درگیری و مشکل شود، درد آن بسیار مشکل ساز است و شخص بیمار با دردسرهای بسیاری مواجه می‌شود.به طوری که کارهای عادی مانند راه رفتن و نشستن برای او سخت بنظر می رسد. در ادامه مطلب با همراه ماباشید که در مورد درمان سیاتیک و علامت های این بیماری سیاتیک صحبت کنیم و بیان کنیم چه روش هایی لازم است برای پیشگیری از درد سیاتیک انجام دهید.

درمان سیاتیک دکتر درمان سیاتیک در تهران | کلینیک تخصصی سیاتیک

عوامل مختلفی موجب بروز درد سیاتیک می شود که برای درمان باید ابتدا علت مشخص شود. در واقع با تشخیص صحیح علت سیاتیک می توان روند درمان را آغاز نمود، به طوری که نتیجه موثری قابل مشاهده باشد. امروزه برای درمان غیر جراحی سیاتیک روش های مختلفی وجود دارد که علاوه بر رفع درد به تسریع روند بهبودی کمک می کنند و تاثیر بسیار خوبی به همراه دارند.

 علائم سیاتیک چیست؟ 

اکثر مواقع درد حاصل از سیاتیک تنها در یک طرف پایین تنه مشاهده که این درد از پایین کمر به قسمت کشاله های ران و پایین پاها کشانده می شود. البته علائم دیگری هم برای تشخیص درد سیاتیک وجود دارد که در موارد زیر آنها را بیان کردیم:

  • احساس درد همیشگی در یک طرف باسن یا ران و گاهی اوقات در هر دو طرف
  • درد شدیدی که از پایین کمر شروع می‌شود و به سمت کشاله های ران و پایین پاها کشانده می شود. این نشانه ها معمولاً مربوط به سیاتیک است.
  • معمولاً درد سیاتیک هنگام خوابیدن یا راه رفتن کاهش پیدا می‌کند. اما هنگام ایستادن و نشستن  تشدید می شود.
  • بیماران درد سیاتیک را شبیه تیر کشیدن یا سوزانده شدن توصیف می کنند.
  • ممکن است هنگام راه رفتن قسمت ران و پاها دچار بی حسی و ضعف شود.
  • احساس سوزن سوزن و گزگز و همچنین بی حسی و ضعف و احساس تیر کشیدن پایین پاها از دیگر علائم شایع سیاتیک است.
  • درد پایین کمر هم ممکن است به خاطر سیاتیک باشد. اما در برخی افراد این درد اصلا وجود ندارد و یا درد این قسمت به اندازه درد پاها نخواهد بود.

علت سیاتیک چیست؟

درد سیاتیک می تواند به دلیل های مختلفی اتفاق بیفتد که در  زیر دو مورد را بیان کردیم:

بیرون زدگی دیسک کمر

  علت شایع ایجاد درد سیاتیک بیرون زدگی یا فتق دیسک کمر است. زمانی که که دیسک بین مهره‌ای در قسمت پایین ستون فقرات به دلیل فشارهای بسیار زیاد بر روی ریشه اعصاب نخاعی حالت بیرون زدگی پیدا کند، این درد ایجاد می شود.

 تنگی  کانال نخاعی کمر

در این مشکل تنگ شدن کانال نخاعی در ناحیه کمر اتفاق می افتد و در نتیجه درد سیاتیک رخ می دهد. تنگی کانال نخاعی معمولاً به دلیل افزایش سن و اثرات پیری مشاهده می شود و یک عارضه شایع بین بزرگسالان بالای ۶۰ سال می باشد.

دلایل دیگری که می تواند باعث سیاتیک شوند عبارتند از:

  • بیماری دژنراتیو دیسک
  • تنگی کانال نخاعی
  • تنگی سوراخ بین مهره ای
  • اسپوندیلولیستزیس یا سرخوردگی مهره
  • آرتروز ستون فقرات
  • صدمات
  • تومورها، کیست ها
  • سندرم کونوس مدولاریس
  • سندرم دم اسبی

سیاتیک در دوران بارداری

یکی از علت های ایجاد درد سیاتیک تغییرات دوران بارداری است. هنگامی که خانم ها در دوره بارداری با اتفاقاتی مانند افزایش وزن، تغییر ثقل بدن و تغییرات هورمونی مواجه می شوند، ممکن است در این دوران درد سیاتیک را هم تجربه کنند.

بیرون زدگی دیسک

درمان سیاتیک دکتر درمان سیاتیک در تهران | کلینیک تخصصی سیاتیک

بروز این اتفاق عامل شایع سیاتیک است.در میان افرادی که دچار بیرون زدگی یک یا چند دیسک بین ‌مهره‌ای می شوند در قسمت پایین کمر بخاطر تحریک ریشه های عصب سیاتیک ممکن است دچار این عارضه شوند.

پیشگیری از سیاتیک

از سیاتیک نمی‌توان در تمامی موارد جلوگیری کرد، اما تعدادی از روش‌ها و عادات سالم می‌توانند به کاهش خطر ابتلا به این درد کمک کنند:

  •  فعال بودن فیزیکی : تمرین منظم و فعالیت‌های ورزشی برای تقویت عضلات پشت کمر و حفظ انعطاف‌پذیری بدن می‌توانند به کاهش خطر بروز درد سیاتیک کمک کنند.دکتر درمان سیاتیک در تهران | کلینیک تخصصی سیاتیک
  • حفظ وزن سالم: اضافه وزن می‌تواند فشار بیشتری به ناحیه کمر و عصب سیاتیک وارد کند. حفظ وزن سالم می‌تواند خطر ابتلا به سیاتیک را کاهش دهد.
  • تکنیک‌های صحیح برای کارها: در هنگام کار و جابجایی اشیاء سنگین، تکنیک‌های صحیح را رعایت کنید تا از آسیب به کمر و عصب سیاتیک جلوگیری نمایید.
  • نشستن صحیح: نشستن به شیوه‌های صحیح و استفاده از صندلی‌های مناسب می‌تواند به جلوگیری از فشار اضافی به ناحیه کمر کمک کند.
  • جلوگیری از آسیب : برای جلوگیری از آسیب به ناحیه کمر، از تراوماتیسم و ضربه‌های شدید به کمر خود پرهیز کنید.
  • مراقبت های بهداشتی: در موارد مربوط به عفونتها یا بیماریهایی که می‌توانند به التهاب عصب ها منجر شوند، مراقبت بهداشتی صحیح و لازم را رعایت کنید.

مهم است به نکات فوق توجه نمایید، اما باید در نظر داشت که در برخی موارد، درد سیاتیک ناشی از عواملی مانند یک هرنیاسیون دیسک غیرقابل پیش بینی و غیرقابل جلوگیری است. در این صورت، درمان‌های مناسب توسط پزشک لازم می‌باشد.

بهترین درمان سیاتیک چیست؟

سیاتیک یکی از رایج ترین مشکلات کمر است که متاسفانه افراد زیادی با آن دست و پنجه نرم می کنند؛ لازم به ذکر است که عصب سیاتیک از پشت بدن و از طریق پاها رد می شود و موظف است که سیگنال های عصبی را منتقل کند و زمانی که این  عصب تحت فشار باشد موجب کمر درد می شود. خوشبختانه امروزه با جدید ترین روش درمان سیاتیک تقریبا نود درصد افرادی که درد سیاتیک دارند بدون جراحی درمان می شوند.  چنان چه به درد سیاتیک مبتلا هستید و به دنبال بهترین درمان سیاتیک می گردید می توانید با خیال راحت به کلینیک دکتر اسماعیل نوری مراجعه کنید تا در کوتاه ترین زمان ممکن به زندگی عادی خود بازگردید.

روند درمانی سیاتیک چگونه است؟

معمولاً پزشکان برای درمان این مشکل برنامه مشخصی در نظر می‌گیرد که در ادامه با یکدیگر بررسی می‌کنیم:

کاهش فشار به  عضلات کمر

انجام این کار در بین فعالیت های روزانه با فاصله های زمانی مشخص به تسکین درد بسیار کمک می کند. پس در طول استراحت سعی کنید عضلات بدن خود را در حالت هایی که فیزیوتراپیست به شما توصیه کرده قرار دهید. با تکرار حرکات مشخص، مطمئناً عضلات شما آرام می گیرد و احساس بهتری خواهید داشت.

دکتر درمان سیاتیک در تهران | کلینیک تخصصی سیاتیک

 در صورت عدم تسکین درد، می توانید از روش گرما درمانی استفاده کنید

روش گرما درمانی در مواقعی توصیه می شود که کمردرد در مدت طولانی ادامه پیدا کند. گرم کردن قسمت پایین کمر و لگن خون رسانی را بیشتر شده و بافت های آسیب دیده روند بهبودی را سریع تر طی می کنند. همچنین این کار به رفع سفتی عضلات اطراف محل آسیب دیده و تسکین درد بسیار کمک می کند.

 مصرف داروهای تسکین درد سیاتیک

در اکثر مواقع پزشکان برای تسکین درد سیاتیک داروهای مسکن تجویز می کنند که مصرف آنها در دوره های مختلف در بازه زمانی مشخص به کاهش التهاب ناشی از سیاتیک کمک می‌کند. اما از بروز مجدد آن جلوگیری نخواهند کرد.

 ماساژ و درمان های دستی ستون فقرات

ماساژ اصولی درد سیاتیک را تسکین می دهد. این روش تنها توسط درمانگران با تجربه و دارای مجوز رسمی برای بیماران مبتلا به سیاتیک انجام می شود. پس از کسانی که در این زمینه تجربه خاصی ندارند، کمک نگیرید.

 استفاده از پماد ها و روغن های مخصوص ماساژ ورزشی

مالیدن ناحیه کمر با استفاده از پماد ها و روغن های مخصوص و حاوی منتول و کپسایسین به تسکین دردهای عضلات کمک می کند.

دکتر درمان سیاتیک در تهران | کلینیک تخصصی سیاتیک

 لیزر درمانی

در این روش امواج لیزر با قدرت مشخصی به بافت های عمقی نفوذ پیدا می‌کند و منشاء درد را مورد بررسی قرار می‌دهد. لیزر تراپی موجب تسکین درد و بازسازی و ترمیم بافت های آسیب دیده  می شود.

لیزر درمانی دکتر درمان سیاتیک در تهران | کلینیک تخصصی سیاتیک

 اوزون تراپی یکی از روش های جدید درمان درد سیاتیک

از طریق این روش واکنش پذیری اتم اکسیژن اضافی که در مولکول اوزون وجود دارد تا حدود زیادی افزایش پیدا می کند؛ به طوری که روند بهبودی ناحیه آسیب دیده را تسریع می بخشد. روش اوزون تراپی از دستگاه های مولد اکسیژن برای تولید مولکول اوزون استفاده می شود که این مولکول از روش تزریقی داخل ورید به جریان خون انتقال داده و مستقیماً زیر پوست تزریق می شود. این روش همچنین به بهبود گردش خون و افزایش اکسیژن رسانی به بافت های آسیب دیده  بسیار کمک می کند که در نتیجه شخص شاهد کاهش درد سیاتیک خواهد بود.

وضعیت قرار گرفتن بدن خود را اصلاح کنید

نحوه قرار گرفتن بدن بر روی ناحیه آسیب دیده کمر و ستون فقرات بسیار تاثیرگذار است. اگر تلاش خود را برای قرارگیری بدن در وضعیت صحیح انجام دهید، حتما در برابر دردهای حاصل از سیاتیک در امان خواهید ماند.

تنها کاری که قرار است انجام دهید این است که نحوه راه رفتن و ایستادن و نشستن خود را اصلاح کنید و سعی کنید هنگام راه رفتن به آرامی و ملایمت قدم بردارید و زمانی که دچار این بیماری هستید از حرکات شدید و وارد شدن فشارهای بیش از اندازه هنگام بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید و تا می توانید ناحیه کمر و بدن خود را در هر حالتی صاف نگه دارید، به طوری که باسن تان را به طرف داخل بدهید. سفت نگه داشتن ناحیه شکم به قرار گرفتن صحیح بدنتان کمک می‌کند.

نشستن صحیح و صندلی مناسب 

معمولاً کسانی که در طول روز ساعات بسیاری رانندگی می کنند یا مجبور هستند ساعت طولانی مدتی بر روی صندلی بنشینند، نحوه نشستن آنها بر روی کمرشان بسیار تاثیرگذار است و ممکن است در طولانی مدت با مشکلاتی مانند دیسک کمر ، درد سیاتیک و آرتروز کمر مواجه می شوند. این دسته از افراد برای پیشگیری از مشکلشان می توانند از بالش کوچک یا یک حوله لول شده در پایین کمر استفاده کنند و استفاده از صندلی های استاندارد هم موجب می شود به ناحیه کمر فشار کمی وارد شود.

دکتر درمان سیاتیک در تهران | کلینیک تخصصی سیاتیک
خوابیدن و دراز کشیدن صحیح هم بر روی سلامتی کمر تاثیرگذار است، به طوری که استفاده از بالش استاندارد به قرار گرفتن وضعیت خوب بدن کمک می کند. یکی از عادات بدی که اکثر افراد ممکن است داشته باشند، خوابیدن بر روی شکم است. این کار موجب گودی بیش از اندازه  کمر و قرارگیری آن در بدترین حالت ممکن می شود. پس به این نکته هم توجه ویژه داشته باشید.

آیا سیاتیک درمان قطعی دارد؟

لازم به ذکر است که کمر درد در شکل های مختلفی خود را نشان می دهد و ممکن است بلافاصله بعد از حادثه و یا این که به تدریج خود را نشان دهد.  برخی مواقع ممکن است که علت کمر درد نامعلوم باشد اما گاهی نیز پزشک با یک ویزیت ساده متوجه ی دلیل کمر درد بیمار می شود و درمان را خیلی فوری شروع می کند. برخی مواقع درمان های خانگی برای سیاتیک بهترین جواب را می دهند و شما می توانید با انجام درمان های خانگی این مشکل را تا حدودی حل کنید. شایان ذکر است که مصرف مسکن و داروی شل کننده عضلات ساده ترین راه برای درمان سیاتیک است.

علاوه بر آن می توانید داروهایی مثل ناپروکسن، آسپرین و ایبوپروفن مصرف کنید و یا این که از کمپرس آب گرم استفاده کنید. حواستان باشد که ستون فقرات خیلی حساس است و از نخاع محافظت می کند و برای درمان قطعی آن حتما باید به پزشک مراجعه کنید . استفاده نادرست از درمان های خانگی و دیر مراجعه کردن به پزشک و یا حتی مراجعه به فرد غیر متخصص ممکن است عواقب سنگینی به همراه داشته باشد پس حتما به یک متخصص کار بلد و با تجربه  مراجعه کنید.

آیا گرفتگی رگ سیاتیک درمان دارد ؟

در واقع می توان گفت که درد سیاتیک از قسمت های پایینی کمر شروع می شود و تا انگشت و پنجه ها نیز ادامه پیدا می کند اما گرفتگی رگ سیاتیک یعنی این که عصب سیاتیک ملتهب شود. همان گونه که در بخش های قبل اشاره کردیم عصب سیاتیک برای انتقال اطلاعات از مغز به نقاط مختلف بدن و هم چنین از نقاط مختلف به مغز است؛ این عصب بزرگ ترین عصب محیطی بدن است . باید خدمتتان عرض کنیم که گرفتگی رگ‌ سیاتیک دلایل زیادی دارد و معمولا با علائم زیر همراه است.

  • ضعف عضلات
  • سوزن سوزن شدن پا و کمر
  • احساس درد در قسمت های ساق پا

اگر به موقع برای درمان گرفتگی رگ سیاتیک به پزشک مراجعه کنید قطعا به نتایج خیلی خوبی خواهید رسید. البته می توانید از کمپرس داغ،  ورزش های مخصوص و دارو نیز استفاده کنید. اگر مایل هستید در خانه گرفتگی رگ سیاتیک را درمان کنید می توانید یک بالش را در هنگام خواب  بین پا های خود نگه دارید تا درد خود را کم تر کنید.

آیا فیزیوتراپی برای درمان سیاتیک مفید است؟

پزشکان معمولا بعد از بهبودی درد های خیلی حاد و مزمن از فیزیوتراپی برای درمان سیاتیک استفاده می کنند؛ در این روش درمان فیزیوتراپیست یک سری حرکات اصلاحی به فرد می دهد تا وضعیت بدن را عوض کند ، عضلات کمر را تقویت کند و درد ستون فقرات را نیز کم تر کند. برای این که به بهترین جواب برسید باید به پزشک خود بگوئید که دقیقا درد را در کدام منطقه حس می کنید. این فیزیوتراپی موجب بهتر کردن دامنه حرکات بدن می شود و ریشه ی مشکلات را از بین می برد. علاوه بر این فیزیوتراپی به درمان سندروم پیریفورمیس و سیاتیک ایسکمیک نیز کمک می کند.

آیا استخر برای درمان سیاتیک خوب است؟

آب درمانی یکی از بهترین روش ها برای درمان انواع بیماری و مشکل مثل سیاتیک است. برای تمرینات آب درمانی باید حتما با متخصص طب فیزیکی مشورت کنید. حتی اگر بلد نیستید شنا کنید برای تقویت ماهیچه های خود در آب راه بروید. اگر انجام تمرینات با درد همراه باشد بهتر است که آن ها را با شدت کمتری انجام دهید.

درمان سیاتیک دکتر درمان سیاتیک در تهران | کلینیک تخصصی سیاتیک

چه ورزشی برای درمان سیاتیک مفید است؟

اگر قصد انجام ورزش برای درمان سیاتیک دارید بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. پزشک ابتدا ارزیابی های لازم را انجام می دهد تا شرایط جسمانی شما را بسنجد تا متوجه شود که چه حرکاتی برای شما مناسب است. اگر مایل هستید که فشار روی عصب را کم کنید بهتر است حرکات سبک و نرمی را انجام دهید. متخصص های فیزیوتراپی استفاده از وزنه را نیز به تمرینات اضافه می کند. حواستان باشد که ورزش سیاتیک کمر موجب محافظت از سیاتیک شما می شود و به این ترتیب درد شما را کم می کند. برای بهتر شدن عضلات بدن می توانید پیاده روی کنید و یا این که از دوچرخه ثابت استفاده کنید.دکتر درمان سیاتیک در تهران | کلینیک تخصصی سیاتیک

برای درمان سیاتیک چه باید کرد؟

اگر قصد دارید سیاتیک خود را درمان کنید می توانید با راه های ساده ای هم چون استخر، ورزش و فیزیوتراپی این مشکل را حل کنید و چنان چه مشکل خیلی بیش تر و سخت تر باشد پزشک مجبور به عمل می شود. البته باید خدمتتان عرض کنیم که پزشکان خیلی عمل جراحی را توصیه نمی کنند. البته عمل جراحی باعث می شود که فضای بیش تری برای عصب فراهم می کند. اما خب خیلی نگران نباشید ۹۰ درصد مواقع درد سیاتیک بدون جراحی حل می شود.

برای درمان سیاتیک به چه دکتری مراجعه کنیم؟

درست است که درمان های خانگی موثر باشد اما اگر به درستی انجام نشود و یا این که به پزشک کاربلدی مراجعه نکنید عواقب بدتری در می خواهید داشت پس حتما باید به کلینیکی تخصصی مراجعه کنید. همان گونه که در بخش های قبل اشاره کردیم می توانید به کلینیک دکتر اسماعیل نوری مراجعه کنید تا درمان سیاتیک درست و کامل برای شما انجام گیرد.

کلام آخر

خبر خوب اینکه، در اکثر موارد مشکل سیاتیک با درمان بدون جراحی به راحتی بهبود می یابد. علائم سیاتیک هم حدود چند ماه بعد از شروع درمان کاملا از بین می رود. پس نسبت به دردهای ناحیه کمر خود توجه ویژه داشته باشید و هر چه  سریع تر برای درمان آن اقدام کنید.

1 نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *